Carlie sin side
født:30.05.08
En gang på tidlig 90-tallet hadde jeg lest at det fantes noe som het strihåret weimaraner.Tok en ringerunde til noen weimaraner oppdrettere,men ingen visste eller hadde hørt om den.Det nærmeste jeg kom,var at den var "utdødd".... Har alltid syntes weimaraneren var en fin hund...men den manglet liksom barter da.Så weimaraneren blei satt på vent.
Tilfeldigheter førte meg til Verdensutstillingen i Stockholm sommeren -08.
Like før vi skulle reise hjem etter siste dagen,fikk jeg øye på to jaktkledde staselige herrer.I enden av båndet de holdt befant det seg to stk STRIHÅRETE WEIMARANERE!!!!! Da kunne jeg ikke holde meg bare på avstand lengre.På dårlig engelsk blei jeg fortalt at rasen het Slovakisk strihåret vorsteh.Men tidligere kallt strihåret weimaraner.Navnebyttet kom engang på 80-tallet.En sånn hund hadde jeg da ventet lenge nok på,så jeg bestemte meg vel nesten der og da at det blei min neste rase.
Herrene fra Slovakia ventet valpekull på hundene sine,men pga karantene regler bestemte jeg meg for å undersøke litt i andre land.
Var heldig å komme over Stormdancer Kennel i England som driver oppdrett av både Weimaraner og Slovakisk str.vorsteh.Det viste seg at kennelen hadde et kull akkurat da,og selvfølgelig hadde hun en tispevalp ledig til meg.Og selvfølgelig var det jo bare å bestille da!!!:-)
For å sette valpen i fly og pga vaksine, måtte den være mellom 10-12 uker.Hadde vel omtrent akkurat to uker på å ordne transport o.l.
Jeg valgte å bruke et transportbyrå,som har spesialisert seg på "dyretransport".Dvs de henter hunden hos oppdretter dagen før flyreisen.Ordner papirer.Bestiller flybillett og ordner transportkasse.Og selvfølgelig sjekker inn hunden på flyplassen. Grunnen for ikke å hente valpen selv,er at det fra England ikke er lov å ha dyr inne i cabinen.Så jeg hadde blitt nervøs på valpens vegne av å se den avgårde i kassen sin inn i lasterommet.
08.08.08 stod jeg spent på flyplassen og ventet på min "lille grå".Etter mye toll/papirarbeid,kunne jeg endelig få sjekke ut hva som befant seg i kassen.
Det kunne jo være hva som helst av krapyl som var der inne...Hadde jo bare måtte stole på at oppdretter hadde gjort en god jobb med sosialisering osv.
Men med erfaring fra mange problemhunder tidligere,skulle vel dette gå greit!
Åpnet kassen med spente hender,og ut kom en prosjektil av en grå valp!Så lykkelig og glad og trygg🤩 Carlie er foreløpig den eneste av sitt slag i Norge.Men hun har en kullsøster i Sverige.
Carlie har vært en av mine beste kjøp😘


*5x1.premie på utstilling, BIR,CK,
  og 3x Cert.
NUCH

*Apportprøve 25.08.09. 2.UK. Søk 10 poeng,vann 7 poeng.

*Lydighetsprøve kl 1, 20.09.09. 164 poeng,og opprykk til klasse 2.

*Lydighetsprøve kl 2, 24.04.10. 174.5 poeng, og opprykk til klasse 3.

*Lydighetsprøve kl 3,10.11.12. 242.5 poeng, Apellmerket grad 4.

*Blodsporprøve juni-2010, 3.premiering

*Blodsporprøve 7. juni-2012, 1.premiering
Kritikk: Sporstart,meget godt
           Tempo,meget godt
           Tapsarbeid,utmerket
           Konsentrasjon og vilje,utmerket
           Arbeidsmåte,utmerket
           Helhetsinntrykk,utmerket
          Tar sporet og sporer meget godt frem til sporslutt.Tar alle vinkler og opphold på en utmerket måte.Fin kontakt hund-fører.God linebruk.

*Blodsporprøve 22.juni-2012, 1.premiering

*Blodsporprøve 14.september-2012, 1.premiering
*Norsk Viltspor Champion  2012
*Blodsporprøve 20.Juni-2013,  1.premiering,HP