Tyra sin side
født:03.03.03
Da min første strihårete vorsteh ble påkjørt og drept bare  20 mnd gammel,startet jakten etter en ny. Var ikke så mange vorsteh kull den gangen som nå. Og hvis det var,ville oppdretteren helst selge til erfarne jegere, noe jeg ikke var.Også skulle jeg jo helst ha en helbrun,som min første.Og det var det heller ikke mange av.
I mellomtiden endte jeg opp med en annen rase med adskillig lavere aktivitetsnivå enn en vorsteh😮 Årene gikk,og jeg kikket stadig etter annonser på vorstehvalper. Så en dag,tv 2`s text tv,der var hunHelbrun tispvalp tilsalgs! Den siste i kullet! Jeg var den første til å ringe,så ville jeg ha henne kunne jeg få kjøpt.
Tyra,som hun ble døpt,befant seg i Nord Norge.... ikke så langt fra der jeg opprinnelig er fra. Og kona til oppdretteren var også tremenning til min pappa!🤩
Men for å få henne ned i fly,i cabinen,måtte Tyra ikke overstige en viss vekt,så det begynte å haste. Jeg nærmest tvang en bekjent av meg som den gang jobbet i Braathen,om å ta turen til Tromsø  for å hente lille Tyra. Flyturen gikk over all forventning.Tyra satt stille og behersket i sin lille sorte bag helt til Gardermoen.....Men da var det også slutt!!! Maken til høyt aktivitetsnivå på en valp skal man lete lenge etter.Tror verken hun eller jeg sov stort de første månedene. Og  ikke sov min "lavaktivitetsnivå" -rase heller...😉 Det var vel bare å smøre seg med tålmodighet mens Tyra sakte men sikkert vokste ,til å bli en rolig hund med et godt språk ,og som bare vil denne verden godt.
Da jeg var inne i en av mine lydighetskonkurranse-perioder,blei det bestemt at Tyra skulle konkurrere i kl 1. Men den beslutningen hadde jo ikke hun vært med på,så da blei treningen også deretter...hun hang etter i "fri v fot" og hun viste tydelig at lydighet var det kjedeligste på denne jord,og kunne rett og slett ikke forstå meningen med det🤨 Kvelden før vi skulle konkurrere tenkte jeg på å droppe hele greia. Men valgte allikevel å gi det en sjanse.Den første og siste,Tyra,tenkte jeg. I øs pøs regnvær møtte vi opp.Resultatet kan du se på bildet under(der ser du jo også hvem av oss som liker lydighet best...)
Tyra liker mest fartsfyllte øvelser.Hun har vært med på apportkonkurranser, har bronsemerket i agility og vært på flere fuglehundkurs og praktisk jakt.Hun har også gjort det bra på utstillinger.
Men selv om Tyra er dame med D,og som ikke vil gjøre en flue fortred. Blei jeg totalt overrasket over å finne et stort og behersket vokterinnstink langt langt der inne.... UBUDNE ELEKTRIKERE!!!! Ja nemlig! Elektrikere som sniker i dørene til uforventede tider skulle hun IKKE ha noe av. Har aldri hørt damen så grov og bestemt i målet.Jeg blei nesten skremt selv.....Og "stakkars" elektrikeren ,måtte jeg bruke store overtalelser på for at han i det hele tatt ville komme inn og gjøre jobben han kom for.
Tyra trives veldig godt bare med sine daglige "fartsfyllte" turer,og noen arbeidsoppgaver ,med tilhørende lekre belønninger hører med😉Tyra kom på 2.plass LP kl 1,med 177 poeng.Opprykk kl 2.Hun ble også fylkesmester. Dette var hennes aller første konkurranse.